Herwers Groep

Historie

De Herwers Groep bestaat momenteel uit 7 vestigingen en zij vertegenwoordigen 5 verschillenden merken, te weten; Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault. Binnen de Herwers Groep zijn er zo'n 150 medewerkers in dienst.

De ouders van de huidige eigenaar en directeur Jos Herwers, legden omstreeks 1937 de basis voor de huidige dealerorganisatie. In eerste instantie handelden zij in uiteenlopende zaken. Onder andere landbouwwerktuigen en huishoudelijke artikelen. Later kwam de nadruk op auto's te liggen en in 1971 werd Herwers Nissan dealer.

Na het overlijden van Jos Herwers Sr. in 1978 zetten zijn zonen Jos en Frans Herwers het bedrijf in de geest van hun vader voort. Er werden nieuwe vestigingen geopend in Zutphen, Zevenaar en Doetinchem. Na het plotseling overlijden van zijn broer Frans, nam Jos de verantwoordelijkheid van de vestigingen van Frans over.

In 1999 werd Herwers Mitsubishi dealer op de vestiging in Zutphen.

Tussen 2000 en 2002 werden in Doetinchem, Neede en Zevenaar 3 bedrijven overgenomen door de Herwers Groep. Hiermee werd Herwers ook dealer van Renault onder de naam Auto Hercom. In mei 2007 werd de naam van de Renault vestigingen toch gewijzigd: Auto Hercom heet sinds dien ook Herwers.

In 2004 werd Hyundai toegevoegd aan het rijtje met merken dat door Herwers gevoerd wordt en dit merk verkoopt men in Zutphen.

In april 2011 werd in Apeldoorn aan de Laan van Dierenriem een nieuwe vestiging geopend. Met deze uitbreiding start Herwers haar tweede Hyundai vestiging.

De jongste Herwers vestiging is in oktober 2013 overgenomen. In Deventer start Herwers met haar derde Hyundai vestiging. Met de opening van Herwers Deventer heeft Herwers een Hyundai vestiging alle 3 steden van de Stedendriehoek.

EEN ZAAK VAN MENSEN

Een zaak van mensen. Dat is hoe de Herwers Groep al jaren kort en krachtig wordt beschreven. De mensen binnen Herwers  zijn de belangrijkste schakel. Zij zorgen ervoor dat het de klant aan niets ontbreekt en dat de klant de service krijgt die zij mag verwachten. En liever nog iets meer dan dat. Want  Herwers helpt haar klanten zoals zij zelf ook graag geholpen zou willen worden. Dat is Herwers. 

VISIE

De Herwers Groep is een no-nonsense dealerorganisatie in Oost Nederland die met de merken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault op duurzame wijze het beste en breedste pakket wil bieden op het gebied van mobiliteit en waar klanten en medewerkers zich door de laagdrempeligheid en het transparant zijn thuis voelen.

Terug naar het overzicht
Herwers Groep
Herwers Groep
Kruisbergseweg 8
7255 AE
Hengelo
Nederland
hengelo@herwers.nl
  • Herwers Groep
    Kruisbergseweg 8
    7255 AE Hengelo